SUNDAY

19th Aug 2018

GET MY HOROSCOPE

app
Download
大家好仰慕的新木優子25問25答!Yuko’s Beauty (1) 優子的護膚程序①
08.08.2018

而家最想認識嘅non-no模特兒就係!我地已經幫你問哂你最想知嘅喇!

大家好仰慕的新木優子2525答!

集合哂時尚女生們最仰慕嘅對象就係non-no模特兒新木優子,無論係模特兒定係演員都可以咁成功到底有咩秘訣?我地就一一揭曉優子嘅秘密!!

 

Part 4 Yuko’s Beauty

仲想知優子私底下嘅護膚同化妝秘密?

我地已經問好哂大家最想知嘅喇!優子每日護膚程序、休假時化嘅妝全部都為你公開

 

優子的護膚程序

 

Q16 有邊度卸妝?

A 眼妝有專用卸妝,其餘就用卸妝油

 

\最後要用棉花棒/

「返到屋企馬上就卸妝!首先用專用卸妝敷睫毛上,等緊嘅時候就用卸妝油卸妝。睫毛液開始甩嘅時候再用化妝棉放睫毛下,用棉花棒仔細去除」

 

\仔細做好乳化/

「卸妝油用溫水令其乳化後先至用!」

suisai Oil Cleansing/Kanebo Cosmetics

 

Q17 平時會點樣洗面?

A 配合皮膚嘅狀態會有唔同洗面方法

 

「皮膚乾燥嘅話就會淨係用水或者溫水洗面,較油嘅時候就會仔細用泡泡洗面。每日都要掌推好皮膚狀態係好重要


Q18 護膚有咩特別講究嘅地方?

A 搽化妝水搽到覺得已經再滲唔入

 

\用手推入/

「化妝水要用手滲透!不斷重複直至皮膚已經吸,已經再滲唔入為止,用手摸時會覺得好水潤有彈力。每日都要仔細將化妝水滲透皮膚。即使用幾忙都唔可以懶。保濕係護遍嘅基本程序!」

Load more